Online marketing tanácsadás

Online marketing tanácsadás

Online marketing tanácsadás

Marketingterv készítési folyamata:

 1. Felmérés: megbeszélés alkalmával felmérjük és elemezzük Cégének tevékenységét, meghatározzuk a célközönségét, és weboldala célját meghatározzuk – cél a versengőinek meghatározása.
 2. Elemzés: felmért adatok alapján elemezzük a piaci helyét az online világban. Meghatározzuk azokat a területeket, melyeken erősíteni kell, és az erősségeket kiemeljük a hatékonyabb működés érdekében.
 3. Tervezés: a felmért és elemzett adatok alapján egyeztetést követően megtervezzük az online marketing stratégiát, feladatokat. Ezek a feladatok a hosszú és a rövidtávú célok eléréséhez szükségesek.
 4. Dokumentálás: megtervezett feladatok összeállítása egy okmányba, melyet a megrendelőnek átadunk.

Mi az online marketing tanácsadás?

Egy online marketing terv elkészítése, mellyel előnyt tudunk kovácsolni a versenytársakkal szemben.

A terv elkészítéséhez elemezzük a Cége valós érdekeit a piacon. Megvizsgájuk, hogy mely csatornákon keresztül kell a népszerűséget és látogatói számát növelni. Ehhez elkészítünk egy javaslatot, hogy az online eszközök adta lehetőség kihasználásával kitűnjünk a versenytársaink közül.

A jó marketing tervvel gyorsan és hatékonyan szólíthatjuk meg a célközönségünket, Cégünk célja elérése érdekében.

Az online marketing nem más, mint az internetes marketing. Termékek és szolgáltatások reklámozása az interneten.

Célja:

Online marketing az eladó és a vásárló közötti kommunikációt valósítja meg. Lehetősége van a cég üzletének ismertségét felépíteni, az eladóval való személyesebb kommunikációt létrehozni és a bizalmat kiépíteni.

A jó online marketing

 • Növeli az eladásokat
 • Értéket ad
 • Közelebb visz a vásárlóhoz
 • Pénzt takarít meg
 • Márkát kiterjeszt

Egyszerű példa:

Egy új weboldalt készítünk, melyet a google még nem olvasott be és a találati listán nem szerepelünk. Mi ilyenkor a teendő? Várni, és a befektetett pénzünk majd visszajön, vagy nem?

Vagy Online marketing eszközöket alkalmazni, hogy népszerűsítsük oldalunkat és elkezdjünk forgalmat generálni, melyből megtérül a befektetésünk.

Mindenképp az utóbbi. Ezért fontos, hogy megfelelő marketing eszközöket használjunk.

Ilyen a Facebook és a Google Adwords.

Facebook segítségével beállíthatjuk, hogy naponta hány ember ismerje meg weboldalunk szolgáltatását, termékét és később nyereményjátékot, akciókat indíthatunk rajta. Like és Megosztó gombok segítségével bővíthetjük oldalunk látogatottságának számát, ezáltal profitot termelünk.

Google Adwords használatával, az előre beállított napi költségkerettel agresszívebb stratégia mentén népszerűsíthetjük oldalunkat, annak látogatói számát és profitot termelhetünk.

Online marketing előnyei

 • -Eladások növelése
 • -Szolgáltatások hatékony reklámozása
 • -Célközönség tájékoztatása
 • -Hirdetési hatékonyság növelése

Eszközei, melyeket érdemes megemlíteni.

Webanalitika:

Analitika honlapok adatainak mérését teszi lehetővé. Megfelelő, professzionális webstatisztika személyre szabott és részletes információt nyújt. Ezeket az információkat felhasználva, kielemezve kell a weboldalon és annak hatékonyságán javítani.

Hirdetések:

Weboldal termékét és szolgáltatását hirdetik, mely lehet kép, banner, szöveg, link. Ezekre kattintva jutnak el a weboldalra.

Keresőmarketing:

Keresőoptimalizálás: weboldal beállítása a Google és egyéb kereső szolgáltatók számára. Mindig az első oldali találati eredmény a cél

Fizetett Adwords: Google által használt fizetési szolgáltatás. Személyre szabható, saját költségkeret állítható és az első 3 helyen való megjelenést teszi lehetővé.

E-mail marketing:

E-mail marketing segítségével megsokszorozható bevétele, biztosítható hosszú távú nyereséges működése.

Weboldalhoz tartozó szolgáltatásokat, híreket, termékeket hirdeti a listára feliratkozott személyeknek. Hírlevélen keresztül történik és célja az újdonságok, akciók reklámozása.

Címke: online marketing, marketing tanácsadás, marketing terv készítés, email marketing, keresőmarketing

© 2007 - 2024 WebMaker